Fabregas bukan untuk dilelong

LONDON – “ Lupakan niat untuk mendapatkan Cesc Fabregas” Demikian amaran Pengerusi Arsenal, Peter Hill-Wood kepada AC Milan yang cuba memancing bintang perancang kelabnya itu.

Jurulatih Milan, Leonardo dalam perancangan membuat tawaran sebanyak EURO31 juta (RM184.5 juta) ke atas kapten The Gunners itu.

Begitu, Hill-Wood berkata: “Tidak akan ada peluang sama sekali bagi kami untuk menjual Cesc dan segala khabar angin ini hanyalah palsu semata-mata. “Perkara seperti ini akan timbul dari semasa ke semasa dan ia sesuatu yang telah biasa kami lalui. “Setakat yang saya tahu, Cesc gembira di Arsenal.”

Fabregas, 22, yang mempunyai kontrak di emirates sehingga 2014 memberitahu, dia yakin dengan kemampuan Arsenal bersaing dalam perebutan kejuaraan Liga Perdana Englang pada musim ini. “Kami tidak akan memulakan musim ini dengan hanya misi menduduki tanggan keempat sahaja,” kata Fabregas.

“Setiap kelab handal melalui masa sukar danbegitu juga kami di Arsenal tetapi kamu perlu lebih kuat dan terus bersama, jadi saya rasa semuanya akan berjalan dengan baik.” Untuk rekod, Fabregas kini menjadi aset paling bernilai bagi Arsenal selepas kelab itu kehilangan Emmanuel Adebayor dan Kolo Toure yang menyertai Manchester City, sementara Philippe Senderos disunting Everton. - Agensi

0 comments:

Post a Comment

 
The Gunner's © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top